ÇAMLIBEL'DE KANTARON YAĞI” ÜRETİMİ

ÇAMLIBEL

Edremit'in Çamlıbel Köyünde hizmet veren Kadın Kültür ve El Sanatları Evi ile Organik Zeytin Pazarında” köy kadınlarının ürettiği ‘Kantaron Yağı' dünyaya şifa dağıtıyor.






Edremit'in Çamlıbel Köyünde hizmet veren Kadın Kültür ve El Sanatları Evi ile Organik Zeytin Pazarında” köy kadınlarının üretimleri olan ‘Kantaron Yağı' ülkeye ve dünyaya şifa dağıtıyor.

Köy kadınları olarak bizler de tüketici konumundan çıkıp, üretici konumuna geçtik. Satılan ürünlerimizin tamamı ekolojik tarım ürünüdür ve kendi üretimimizdir” diyen Çamlıbel Muhtarlığına ait Kadın Kültür ve El Sanatları Evi ile Organik Zeytin Pazarı” sorumlusu Ülfet Çambel, Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel Köyü`ndeki kadınların doğal olarak ürettikleri "ekmek, siyah ve çizik zeytin, salça, tarhana nohut, kuru fasulye, incir, incir pekmezi, incir reçeli, zeytin reçeli, yufka ve sirke yanı sıra badem içi, sabun, biberiye yağı ve kantaron yağı" gibi ürünleri açtıkları ‘Ekolojik ve Organik Üretici Pazarı'ndaki sergide pazarlıyorlar.

Çamlıbel Köyünde oturan köy kadınları "Ekolojik ve Naturel Üretici Pazarın" kurulmasından sonra kendi evleri için ürettikleri katkısız, natürel ürünleri bu pazarda satmaya başlandı. Ekolojik Üretici Pazarı köyümüze önemli ekonomik katkı sağladı. Başarılı kadınlarımızı tebrik ediyorum” diyen Çamlıbel Köy Muhtarı Mustafa Çambel, 2 senede iyi yol kat ettik. Çamlıbel Köyündeki tüm kadınlarımız ve genç kızlarımız üretici durumuna geldi. Bu pazarı daha da geliştirmenin yollarını arıyoruz” dedi.

KÖYLÜ KADINI KANTARON YAĞI” KULLANIM ALANI

Kantaron yağı bilimsel adı Hypericum perforatum olan kantaron bitkisinin çiçeklerinden elde edilen Kantaron Yağı, kendisi gibi yağı da uzmanlar tarafından referans verilen şifalı yağlardandır. Kantaron yağını hem kendiniz yapabilirsiniz. Bileşimindeki antienflamatuar ve analjezik sayesinde gut ve romatizma hastaları için orijinal tabii bir üründür.

Köylü KadınI Kantaron Yağı, 200 gram Kantaron Otunun içeriğinde, A vitamini, C vitamini ve çeşitli mineraller bulunur. Kırmızı Kantaron ve Sarı Kantaron olarak iki çeşidi vardır. Kırmızı kantaron otu mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında, Sarı Kantaron Otu ise daha çok sinirsel rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır ve antioksidan özelliğe sahiptir.

Harici ve dahili kullanımlarda organlarda ve cilt üzerinde pek çok yararının görüldüğü kantaron yağı, kantaron bitkisinin bünyesinde bulunan doğal bir ilaçtır. Alternatif tıbbın en etkili yara ve yanık iyileştiricisi olan kantaron yağı, aynı zamanda iltihap önleyici olarak mucizevî bir özellik gösterir. Pek çok şifayı içeriğinde barındıran bu yağ, ölü hücreleri yenileyici etkisiyle deriye canlı bir görünüm kazandırdığı bilinir.

Çamlıca Köyü Ekolojik ve Organik Üretici Pazarında, Edremit Çizik Zeytini 5 kilogram 25 TL, Siyah Tuzlama Zeytin 7.5 TL, Sızma ve dizyem Zeytinyağı 1 kilogram 10 TL, Zeytinyağı Sabunu 1 kilogram 5 TL, Zeytin Reçeli 1 kilogram 8 TL, İncir reçeli ve İncir Pekmezi 1 kilogram 10 TL, Turşu 1 kilogram 5 TL, Bal 1 kilogram 20 TL, Köy Tarhanası 1 kilogram 10 TL, Köy Eriştesi ve makarna 1 kilogram 10 TL, Özel üretim Biberiye ve kantaron yağları özel şişelerinde 5 TL, olarak satılmaktadır. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false